Eerste dagen...
Door: Rob
Blijf op de hoogte en volg Rianne
27 Augustus 2014 | Haïti, Cap-Haïtien
Na een lange reis incl tussenstop in Houston komen we dan eindelijk aan in Fort Lauderdale. Het is al laat dus we bestellen ons 2 glazen champagne en gaan slapen. Omdat het tijdsverschil met nederland 6 uur is, is het nog best lastig om in slaap te komen..
Eenmaal de volgende ochtend wakker gaan we heerlijk ontbijten en beginnen we dag met een sightseeing tour by foot. Een mooie wandeling richting het strand waar we wat geluncht hebben en een taxi besteld terug naar het hotel om vervolgens met dezelfde taxi naar de pier te gaan waar het enorme schip vannacht is aangemeerd: Allure of the Seas! Het is echt groter dan groot.. (Terwijl ik dit schrijf is het dag 3 en we hebben nog steeds niet alles gezien.) Na een uitgebreide controle mogen we eindelijk aan boord. Iedereen kijkt zijn ogen uit! We zijn maar begonnen met een espresso bij Starbucks aan boord. Voordat we vertrekken uit de haven doen we eerst met 6206 passagiers (excl bemanning) een safetydrill om vervolgens te beginnen aan een 36 urige tip naar Haiti!!
Wie denkt dat 36 uur varen misschien wat verveling met zich mee brengt heeft het mis. Onvoorstelbaar wat er allemaal te dien is! De eerste avond zijn we naar het theater geweest. In een zaal waar meer dan 1000 mensen in kunnen hebben we de musical Chicago gezien.
Dag 2:
We waren erg vroeg wakker en hebben eens rustig rondgekeken wat er allemaal aan boord te doen is. Daarna heerlijk ontbeten met een prachtig uitzicht met alleen maar water :). Ps. Je voelt tijdens het varen gewoon niet dat je op een boot zit.. Na het ontbijt hebben voorop de boot gerelaxt in één van de vele whirlpools, gezwommen, het casino bezocht, gegeten, op de flowrider geweest (surfen), gegeten, gewinkeld, aquatheater bezocht, gegeten en central park bezocht etc etc..
Dag 3:
vandaag meren we vroeg aan op Haiti! Weer vroeg uit bed en op de 16e verdieping van het uitzicht genieten! Op Haiti heeft Royal Caribbean een eigen prive pier. Hier is van alles te doen en kunnen we heerlijk op het strand relaxen. Echt prachtig dat we hier voor het eerst hele mooie foto's van het schip kunnen maken!
16:00 moeten we weer aan boord zijn om weer verder te varen naar Jamaica!
Savonds zijn we weer naar het aquatheater geweest, getafeltennist, gezwommen, borreltje dronken in de English pub, bingo gespeeld, en de love and marriage show geweest! Dit was erg lachen!!
27 Augustus 2014 - 16:00
Jan:
HE,HE, wat heeft dat lang geduurd voordat ik weer kan reageren.
Prachtig om te lezen wat jullie allemaal doen.
Hier ook alles goed, James is al 4 kilo aangekomen.
Hij eet zich helemaal gek in al die lekkere dingen
die ik hem allemaal voorzet. Hij houdt niet op,
alleen als hij moet poepen, en dat is nu al 7 of 8 keer
op een dag. Waar laat hij het allemaal.
groetjes Jan -
27 Augustus 2014 - 16:34
Tjeerd:
Schitterend verhaal Jan ik lach me dood ;-) en rianne en rob nu de plaatjes nog verhaalnis al mooi -
27 Augustus 2014 - 17:33
Jos Nieswaag:
Het is net of je een avonturen bestseller leest. Veel plezier en ik blijf jullie wel volgen. -
27 Augustus 2014 - 19:15
Jan En Aldy:
Leuk om jullie verhaal te lezen.
Geniet maar van de vakantie, je hebt er lang op moeten wachten.
Is het lekker weer daar?
En Starbucks koffie???, "vies hè".
Wij gaan al weer bijna naar huis, maar we hebben veel moois gezien, en maar een dag regen gehad, vonden we ook al wel weer genoeg!
Groetjes, Jan en Aldy